Първата в света водка, направена изцяло от продукти, отгледани в

...
Първата в света водка, направена изцяло от продукти, отгледани в
Коментари Харесай

Направиха водка с ръж и вода от Чернобил

Първата в света водка, направена напълно от артикули, отгледани в лимитираната зона към атомната централа " Чернобил ", към този момент е реалност, заяви Би Би Си. Екип английски учени взаимно с украински агрономи са дестилирали алкохолното пиво от ръж и вода, добити от изоставената зона към авариралата през 1986 година централа. Нарекоха продукта " Атомик ".

" Не е по-радиоактивна от всяка друга водка. Проверихме. Две от най-хубавите лаборатории в света я изследваха за радиоактивност и не откриха нищо ", разясни професор Джим Смит.

Според украинския агроном лекар Генади Лаптев получената чиста водка демонстрира, че почвата към Чернобил се е възстановила и отново може да се употребява за развъждане на артикули. " Това значи, че не би трябвало да изоставяме земята, а има късмет да произведем нещо изцяло чисто от радиация ", показва експертът.

Засега е създадена единствено една бутилка, само че екипът се надява продуктът да се продава добре. Всички доходи ще отидат за подкрепяне на украинските общини, които към момента не могат да се възстановят стопански от най-пагубния нуклеарен случай в света.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР