Първата в света водка, направена изцяло от продукти, отгледани в

...
Първата в света водка, направена изцяло от продукти, отгледани в
Коментари Харесай

Учени произведоха водка от ръж, добита край Чернобил

Първата в света водка, направена напълно от артикули, отгледани в лимитираната зона към атомната централа "Чернобил " към този момент е реалност, оповестява БНР, базирайки се на Би Би Си.

Екип английски учени взаимно с украински агрономи са дестилирали алкохолното пиво от ръж и вода, добити от изоставената зона към авариралата през 1986 година централа. Водката се назовава „ Атомик “, само че въобще не е радиоактивна, изяснява професор Джим Смит:

"Не е по-радиоактивна от всяка друга водка. Проверихме. Две от най-хубавите лаборатории в света я изследваха за радиоактивност и не откриха нищо ".

Според украинския агроном лекар Генади Лаптев, получената чиста водка демонстрира, че земята към Чернобил се е възстановила и отново може да се употребява за земеделие:

"Това значи, че не би трябвало да изоставяме земята, а да я използваме за разнообразни неща и да произведем нещо изцяло чисто от радиация ".

Засега е създадена единствено една бутилка, само че екипът се надява продуктът да се продава добре, а всички доходи ще отидат за подкрепяне на украинските общини, които към момента не могат да се възстановят стопански от най-пагубния нуклеарен случай в света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР