Първата в света статуя на известния британски музикант Дейвид Боуи

...
Първата в света статуя на известния британски музикант Дейвид Боуи
Коментари Харесай

Чест и слава на великия Зиги

Първата в света скулптура на известния английски музикант Дейвид Боуи беше открита в британския град Ейлсбъри, заяви Военновъздушни сили.

Бронзовата статуя Earthly Messenger ( "Земен делегат ") беше издигната в самия център на града, с който е обвързвана креативната кариера на изпълнителя. Точно там, в Ейлсбъри през 1971 година, той показва своя четвърти студиен албум "Hunky Dory ", а през 1972 година - петия "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars ".

Боуи беше увековечен дружно със своите театрални облици, които са включени в скулптурната комбинация. На напред във времето артистът е показан с най-популярното си алтер его Зиги Стардъст. За наслада на феновете на английския музикант неговите песни ще звучат на всеки час от инсталираните над статуята колонки.



Паметникът е дело на скулптора Андрю Синклер, който е употребявал маската от лицето на Боуи, направена по време на фотосите на "Човекът, който падна на Земята ", с цел да възпроизведе действителна аналогия. Композицията показва Дейвид, който повърхностно следи своите превъплъщения през годините.

Стойността на творбата е близо 142 хиляди щатски $. Средствата са събрани с дарения по самодейност на музикалния промоутър Дейвид Стопс.

Боуи умря на 10 януари 2016 година на 69-годишна възраст в Ню Йорк от рак на черния дроб.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР