Първата в света соларната магистрала бе открита в Китай. Тестовият

...
Първата в света соларната магистрала бе открита в Китай. Тестовият
Коментари Харесай

Първата соларна магистрала в света вече е отворена

Първата в света слънчевата автомагистрала бе открита в Китай. Тестовият пътен сектор е с дължина един километър и е част от околовръстния път към Цинан, столицата на провинцията Шан-го в източната част на страната.

Най-горният пласт е изработен от транспарантен материал, кадърен да устоя на високо натоварване и който разрешава на слънчевата светлина да премине, оповестява китайската организация Xinhua.

Миналата година във Франция бе открият първият път, затрупан със слънчеви панели. Там обаче става въпрос за по-малък път с надалеч по-ниско натоварване.

Слънчевите панели, които покриват 5 875 квадратни метра, могат да произведат до 1 милион киловат часа сила годишно - задоволително за потребностите на към 800 семейства, споделят от компанията, основала плана.

 Снимка 331344
Източник:

Електричеството, създадено от тестовия сектор, ще бъде употребен за зареждане на светлините, таблата, камерите за наблюдаване, лампите в тунелите и тол будките. Излишната сила ще бъде пращана в мрежата. Освен това пътят ще топи снега и леда.

Очаква се в бъдеще да могат да бъдат зареждани в придвижване и електрически коли, както и да бъде обезпечен интернет достъп.

Пътят би трябвало да издържи 20 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР