Първата в света национална криптовалута е приравнена към нефта и

...
Първата в света национална криптовалута е приравнена към нефта и
Коментари Харесай

Венецуела започва предварителните продажби на националната криптовалута Petro

Първата в света национална криптовалута е приравнена към нефта и цената на една единица Petro е равна на цената на един барел петрол – $60.
По време на предварителните продажби вложителите ще могат да закупят 38,4 милиона Petro . CNBC заяви, че финансовите специалисти са скептични към това начинание на президента Николас Мадуро, разглеждайки въвеждането на национална криптовалута като жест на обезсърчение на самия завършек на финансовата бездна.

Президентът Мадуро не скрива, че с въвеждането на национална криптовалута се прави опит за справяне със западните наказания. Неотдавнашното стягане на глобите от страна на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп докара до 29% спад в експорта на петрол от Венецуела и до следващия спад в курса на боливара. В началото на февруари на черния пазар на Каракас $1 се търгуваше за 235 000 боливара, а за цялата предходна година венецуелската валута се обезцени 80 пъти. С помощта на националната криптовалута страната се пробва да притегли финансиране най-вече от Русия, Китай и страните от Близкия Изток.

Цитираните от CNBC специалисти вършат съпоставяне с Русия, която също мощно зависи от нефта и има наложени наказания. Въвеждането на Petro може да се окажа подготовка за въвеждането на крипторублата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР