Първата в страната постоянна музейна сбирка на български актьор беше

...
Първата в страната постоянна музейна сбирка на български актьор беше
Коментари Харесай

Музейна сбирка на Велко Кънев беше открита в родния му град Елхово

Първата в страната непрекъсната музейна колекция на български артист беше открита в Елхово. Тя е отдадена на живота и творчеството на огромния Велко Кънев.

Броени дни след откриването си музеят има хиляди гости.

Експозицията стартира със фотосите от ранните му детски години, фотоси като възпитаник. Там са и първите му награди – грамотите, които получава като самоинициативен артист в локалния читалищен спектакъл.

Следват снимки от емблематичните функции на огромния артист. Във кино лентата „ Оркестър без име” взе участие дружно с Катерина Евро и остават другари за цялостен живот.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Казвал ми е доста скъпи неща, които съм запомнила за актьорската специалност, доста ми липсват нашите смехории. Даже малко преди да си отиде, беше в къщата на Народния спектакъл в Созопол, минах да го видя и макар че беше болен, отново се смяхме и отново се забавлявахме”, спомня си Катерина Евро.

Елхово е освен роден град на Велко Кънев, само че и място, където той се е прибирал постоянно. С шефа на музея Христо Христов ги свързвало общото занимание – риболовът.

„ Велко Кънев доста обичаше Елхово и елховци доста обичаха Велко Кънев. Той съвсем всяко лято в последните години прекарваше в града, имаше контакт с доста хора”, описа Христов.

Сградата на музея е благосъстоятелност на община Елхово, която финансира плана. Експозицията е отворена всеки работен ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР