Първата учебна седмица за учениците идва с топло лято, но

...
Първата учебна седмица за учениците идва с топло лято, но
Коментари Харесай

Първата учебна седмица започва с лято и завършва с есен

Първата образователна седмица за учениците идва с топло лято, само че ще приключи с есенно захлаждане, оповестиха от.

От понеделник до сряда се чака изсъхнало време с дневни температури в интервала 27-32 градуса. Най-топло ще бъде по поречието на Дунав, по долината на Струма и в Югоизтока. С всеки ден термометрите ще демонстрират с градус-два надолу. Вятърът - сдържан, с моментни мощни пориви в Югоизточна България.

 прогноза NOVA

Около Черноморието в първата половина на седмицата ще се резервира топло с температури в най-топлата част на денонощието сред 26 и 28 градуса. Морската вода остава също в летния диапазон, само че морето ще е неспокойно. Височината на вълните ще се колебае сред метър и два метра, по някои южни крайбрежия и повече. В планините облачността ще е динамична, по-често забележителна следобяд с опция за незначителни валежи. Вятърът ще е по-често мощен, изключително в планинските масиви на Юг-Югоизток – Родопите, Странджа и Сакар.
 image2_16x9.png Няма да ги познаете! Ето по какъв начин са изглеждали членовете на кралското семейство на първия образователен ден На фокус
Първите дни на новата седмица идват и с извънредно висок риск от разпалване на горски и полски пожари. Уязвими са полетата и горските територии в цяла Югоизточна България, към крайбрежието и в Централна Северна България. Вятърът в допълнение ще усложнява пожароопасната конюнктура. Паленето на огън навън е рисково. Изисква се и изключително внимание към земеделската техника.

Втората половина на седмицата, от четвъртък нататък, ще усетим първия лъх на есента. Над страната ще премине леден атмосферен фронт, който ще донесе валежи в четвъртък тук-там в планините на Югозападна България, а в петък – допълнително области на страната, само че най-вече в западната половина. Последният уикенд от астрономическото лято ще е ветровит, без превалявания, само че с температури в най-топлата част на денонощието – до към 20-25 градуса.
 Отново на учебно заведение: Топ 10 на значимите неща  Отново на учебно заведение: Топ 10 на значимите неща  Отново на учебно заведение: Топ 10 на значимите неща  Отново на учебно заведение: Топ 10 на значимите неща
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР