Първата церемония по връчване на международните награди за иновативна европейска

...
Първата церемония по връчване на международните награди за иновативна европейска
Коментари Харесай

Пловдивски училища в облака на финала за иновативни проекти във Виена

Първата гала по връчване на интернационалните награди за новаторска европейска политика се организира във Виена нощес.

На събитието бяха отличени общо 9 политически плана от 4 страни за достижения и новаторски метод при водените от тях политики в разнообразни области на публичния живот. Над 600 плана от цяла Европа участваха в церемонията, като единствено 80 бяха класирани на финала. Церемонията се организира в балната зала на община Виена в наличието на кмета на града и над 600 посетители от цяла Европа.

„ Дигитализация на образователния развой “ започва през 2016г. и цели да вкара облачни технологии във всички учебни заведения в Пловдив посредством платформите G-suite for Education нa Гугъл и Microsoft Office 365. Подобен план за пръв път се осъществя в България като обществена политика за промени в образованието. Инициативата обгръща 13 учебни заведения в Пловдив в мометна, като по програмата към този момент са подготвени над 250 учители. Целта е до 2019 година огромният учебен план да обхване всичките 54 общински учебни заведения в града.



Платформите са безвъзмездни и целят трайна цифровизация на всички образователни процеси, свързани с образованието и ръководството на осведомителния поток сред шефове, учители, възпитаници, родители и административен личен състав. Всички нужни материали и учебници ще са налични от всяко място и когато и да е. След време тези технологии значително ще заместят хартиените носители в учебните заведения. Община Пловдив провежда и финансира образованието на учебните екипи за потребление на платформите. Обученията се организират от неправителствената организация Център за креативно образование, която е сертифициран сътрудник на Гугъл за облачни техологии в образованието. През 2017 година екипът на организацията откри център за трансфер на технологии в Пловдив, с цел да подкрепи работата по цифровизация на учебните заведения.

„ Участието на български планове в толкоз влиятелна ранглиста е висока оценка за екипа на община Пловдив, който реализира в действителност доста през последните години. Въвеждането на облачните технологии е значим план за нас. Ефективното потребление на сходни решения ще даде нужната поддръжка на общественото обучение да се реформира и да бъде съответно на актуалните нужи на децата. Ние в Пловдив работим по пакет от нововъведения в общественото обучение и се стремим да подкрепяме системата по всевъзможен метод. “ През последните години община Пловдив анонсира стратегии за Монтесори педагогика в детските градини, развиването на новаторски учебни заведения, подкрепяне на дуалното обучение, адаптиани стратегии за ИТ промишлеността с пловдивския университет и други

Наградите са самодейност на основания във Виена „ Институт за нововъведения в политиката “ и имат упоритостта да станат най-престижното годишно отличие за новаторска политика на европейския континент. 1022 еворпейски жители, определени на инцидентен принцип, имаха провилегията да журират и да отличат тазгодишните новаторски политици на Европа в общо девет категории: Качество на живот, Свобода, Просперитет, Работни места, Екология, Просперитет, Демократичност, Човешки права и Общност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР