Първата страница на турския вестник Милли газете е посветена на

...
Първата страница на турския вестник Милли газете е посветена на
Коментари Харесай

"Милли газете": Одрин стъписан от нашествие на българи с пълни кесии, изкупиха стоката в магазините

Първата страница на турския вестник " Милли газете " е отдадена на българският напор в Одрин. Вестникът показва, че повишението на цената на българския лев по отношение на турската лира е оживило локалната търговия.

" Наплив на българи в Одрин ", написа с огромни букви на днешното издание на вестника.
Българи се стичат в края на седмицата в пограничния град, с цел да купуват разнообразни артикули - от препарати за разчистване до мебели и от храни до текстил, отбелязва изданието. Според " Милли газете ", представен от trafficnews.bg, някои българи купуват на едро и продават в България на тройни цени стоките.

Слабата турска лира прави страната привлекателна.

Турските артикули поевтиняха за българите вследствие на обезценяването на турската лира. Българският лев доближи равнище, при което се разменя за 2,80 лири, а това направи турските артикули по-евтини за българските туристи, разяснява изданието. Председателят на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт уточни, че туристите, които идват от България, харчат за покупки сред 50 и 100 евро на човек.

Туристическият взрив в Турция бе заловен и от статистика, изнесена от в. " Хюриет ". От началото страната е посетена от близо 11.5 млн. души. Това е растеж от близо 30,8% на годишна база. Миналата година Турция е посетена от 32 млн. туристи, от които турската стопанска система е спечелила Щатски долар 26.5 милиарда

Ако наклонността се резервира, то през 2018 година страната ще бъде посетена от 40 млн. души.
Приходите от туризъм в Турция набъбнаха с 31.3% през първото тримесечие на годината в съпоставяне със същия интервал на 2017 година и доближиха $4.43 милиарда, сочат формалните данни към края на април.

Тази търговия радва локалните търговци и оживи стопанската система в Одрин.
" Българите, които преди купуваха единствено препарати за разчистване, в този момент, с смяната на курса, разшириха кошницата си с артикули ", отбелязва " Милли газете ". Местен търговец споделя, че българските туристи преценят като доста евтини цените на пазара.

" От четири години съм търговец. Българските клиенти са доста, българската валута - левът - е съвсем три пъти посилна от турската лира. Купуват тук на едро и препродават в страната си ", споделя той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР