Първата страна без коронавирус в Eвропа вече е факт. Черна

...
Първата страна без коронавирус в Eвропа вече е факт. Черна
Коментари Харесай

Страна без коронавирус: Черна гора обяви, че е преборила болестта

Първата страна без ковид в Eвропа към този момент е реалност. Черна гора разгласи, че е преборила заболяването. Нови инфектирани няма от дни. Властите даже приканиха туристите да идват, тъй като в страната е безвредно, предава.

Същевременно на доста места битката с епидемията продължава, а Испания разгласи 10-дневен печал за хилядите умряли.

Бившата югославска република Черна гора разгласи себе си за първата страна в Европа, свободна от ковид.

" След като в този момент сме дестинация свободна от ковид, смъквам маската си и ще ви приказвам свободно. Днес, 68 дни след първията регистриран случай, няма нито един инфектиран с ковид в Черна гора. Спечелихме борбата против този злокобен вирус. Черна гора е първата страна в Европа, която се освобождава от него. Този триумф е поделен сред институциите и всеки един жител на Черна гора “, съобщи министър председателят на Черна гора Душко Маркович.

Страната разчита извънредно доста на туризма. Ще бъдат отворени границите без ограничавания за всички страни, които имат по-малко от 25 инфектирани на 100 000 души население. Подгорица включи в листата Хърватия, Албания, Словения, Германия и Гърция. Въпреки това, очакванията да бъде избавен сезона не са огромни.

" Можем напълно да забравим за този туристически сезон, само че да се надяваме, че най-малко хората от прилежащите страни ще дойдат в този момент, откакто границите са отворени “, разяснява Лука Раткович, гражданин на Подгорица.

Днес и Чехия разгласи, че може да си разреши в допълнение облекчение на ограниченията. Бяха отворени наземните контролно-пропускателни пунктове по границите с Германия и Австрия. Пристигащите са длъжни да показват документ, че не са заболели от ковид. Позволението за пътешестване обаче важи за прилежащите две страни, а ще се постановат и огромни санкции, в случай че жителите отидат в други страни. От през днешния ден са разрешени и интернационалните полети до Бърно, Острава и други градове. Досега самолети от чужбина можеше да идват единствено в Прага.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР