Първата стъпка в премахването на различните видове административни удостоверения е

...
Първата стъпка в премахването на различните видове административни удостоверения е
Коментари Харесай

Ще отпадне ли синият талон за шофьорите?

" Първата стъпка в премахването на другите типове административни удостоверения е отпадането на синия ваучър за водачите, като планът за изменение на Закона за придвижването по пътищата ще бъде възложен за публично разискване безусловно до дни, още през идната седмица. " Това разяснява министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

Той посочи в отговор на журналистически въпрос, че след публичното разискване измененията в закона могат да станат действителност до три-четири месеца или синият ваучър да отпадне през лятото на тази година. Малко повече време ще е належащо за отпадането на трудовата брошура – към година и половина, добави министър Божанов и означи, че една от главните цели пред министерството е цифровизация на всички публични услуги.

Министърът на електронното ръководство се срещна през днешния ден с представителите на IT-общността във Враца и дискутира с тях главните цели в активността на министерството. Срещата, която е по самодейност на локалната общественост, се състоя в първото споделено работно място " Гнездото ", проведено от съдружие " Враца програмен продукт общество ".

В отговор на въпрос за сигурността на приложението министър Божанов изясни, че се употребяват най-хубавите практики в региона на киберсигурността от Естония. Тайната част от информацията, която никой не би трябвало да схваща, с цел да не може да се показа за нас, е разпределена сред мобилното устройство и сървър, по този начин, даже от едното от двете места да изтече информация, да не се компрометира сигурността на данните на ползвателя, изясни той/БТА

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР