Първата среща между руския президент Владимир Путин и лидера на

...
Първата среща между руския президент Владимир Путин и лидера на
Коментари Харесай

Историческата първа среща между Путин и Ким Чен Ун премина в добро настроение

Първата среща сред съветския президент Владимир Путин и водача на Северна Корея - Ким Чен Ун, към този момент е в историята. Двустранните връзки и нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров бяха главните тематики на диалозите.

Широки усмивки, дълги ръкостискания и топли приветствия белязаха първата среща сред Владимир Путин и Ким Чен Ун. Тя продължи 3 часа, като близо два от тях водачите са разговаряли на 4 очи. След това визитата продължи със срещи в по-широк формат. Перспективите за развитите на двустранното съдействие и транспортни планове са били част от акцентите по време на диалозите.
Ким Чен Ун, водач на Северна Корея: Причината да посетим Русия е, с цел да се срещнем и да обменим отзиви с вас, господин Президент. Както и да споделим възгледите си за Корейския полуостров и политическата обстановка в района, която притегля международното внимание.
И двете страни дефинираха разговора като потребен и градивен. Според Путин Ким Чен Ун е " открит " и води умерено полемики по всички настоящи тематики. Заради спецификата на северкорейския режим, на заключителната конференция участва единствено Путин.
Владимир Путин, президент на Русия: Какво е денуклеаризацията? Това до известна степен е разоръжаване на Северна Корея. Разбира се - непрестанно приказвам за това, мога и отново да потвърдя - за същото приказва и севернокорейската страна - Северна Корея просто желае гаранции за сигурността си и запазване на суверенитета си.
Разоръжаването обаче би трябвало да се случи със спазването на интернационалните закони, добави Путин. А съгласно представителя на Кремъл - Дмитрий Песков, най-хубавият вид за реализиране на тази цел е възобновяване на шестстранните диалози за нуклеарната стратегия на Северна Корея. Тонът на визитата - алените килими, съпътстващата стратегия като че ли бяха сигнал за Вашингтон, че със закани и ултиматуми нищо не може да се реализира, разясняват анализатори. Ким Чен Ун посети Русия към два месеца след несполучливата втора среща с американския президент Тръмп.

Според анализатори задачата на Пхенян е да покаже, че не е толкоз подвластен от Вашингтон. А Москва показва, че е важен състезател на Корейския полуостров. Традиционен корейски меч - това подари Ким Чен Ун на Владимир Путин. Той върна жеста със сабя и сервиз за чай, комфортен за път. Подаряването на оръжие се счита за неприятна прокоба, има вяра се, че то би трябвало да се откупи - ето за какво двамата водачи си размениха монети.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР