Първата седмица от новата учебна година вече измина. , Дворовете

...
Първата седмица от новата учебна година вече измина. , Дворовете
Коментари Харесай

Как да помогнете на детето да намрази училище още в първи клас

Първата седмица от новата образователна година към този момент измина.,

Дворовете на хиляди учебни заведения в страната бяха огласени от неуверените гласчета на първокласниците, които до пристъп рецитираха двете хитови стихотворения „ Да си първокласник, то не е смешка “ и „ А от таз задача иде ми да рева “.

Още в първия ден на новото място децата бяха изтипосани в центъра на тържествата, тъй като единственото, което искаш, като идеш на ново място, е да си център на внимание.

 възпитаници учебно заведение Pexels

След този първи незабравим ден е напълно обикновено детето ви да е било леко изнервено, доста плачливо, разлигавено или обезверено и да желае да се върне в детската градина.

Ако това не е било задоволително и детето ви не е намразило учебното заведение още през първия си ден там, имате късмет да го извършите напълно елементарно.

Идеални чертички!

 възпитаници учебно заведение Pexels

Правете забележка за всяка дребна неточност, която засечете в тетрадката вечер. Искайте от детето да написа още веднъж и още веднъж до момента в който не ги докара като ксерокопирани, без значение, че то заспива над листа и молива.

Игрите са за бебета

Не забравяйте да му напомняте всякога, като го водите с количка или кукла в ръка, че към този момент не е дете, с цел да си играе и че би трябвало на мига да размени играчките с трудовете на Кант и Хегел.

Дори да не може да чете още, нищо, да разлиства безшумно и благоговейно Книгата, до момента в който вие си цъкате на телефона и гледате „ Откраднат живот “.

 възпитаници учебно заведение Pexels

Домът е казарма, а домашното е твоята орис

Не спирайте да натяквате за домашното още от петък вечерта. Подмятайте заядливо на детето, че работа го чака и да не си мисли, че ще си почива, тъй като то, учебното заведение, е сериозна работа.

Вие, несъмнено, тъй като от дълго време сте я минали тая, можете да си лежите в несвяст чак до понеделник сутринта.

Също по този начин, когато детето стартира да написа, му висете на главата и му крещете за всяка неточност.

Търпението е за слабаци

 възпитаници учебно заведение Pexels

Не изслушвайте въобще детето си, нито пък го оставяйте да реши от кое място да стартира. Настоявайте да седне и да свърши всичко без да вдигне главата от листа, без да пие вода и без да си почине.

Започнете да му крещете, че за нищо не става още на втората минута.

Накрая му кажете „ Не мога повече да се разправям с теб “ и си пуснете тв приемника. На него, несъмнено, тв приемникът му е неразрешен.

 учебно заведение Thinkstock

В понеделник заран го изпратете с думите „ И да слушаш, да имаш шестици и да не съм чула да се оплачат от теб “.

Ако повторите точките нагоре едвам 3-4 пъти, можете да сте сигурни, че детето ви ще намрази учебното заведение още преди есенната почивка.

Ако сте се познали в горните редове и вместо да ви е станало смешно, сте се ядосали, припомнете си, че и вие сте били възпитаници (1) и (2) ученикът у вас е вашето лично дете, което обичате и подкрепяте в най-предизвикателните му години.

Бъдете до него, вдъхвайте му кураж и му помогнете да откри своя метод за учене. Своя! А не вашия.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР