Първата Седмица на модата без никакви ограничения, свързани с Ковид-19,

...
Първата Седмица на модата без никакви ограничения, свързани с Ковид-19,
Коментари Харесай

Мъжката мода се завръща в Париж без Ковид-ограничения

Първата Седмица на модата без никакви ограничавания, свързани с Ковид-19, в границите на която ще бъдат показани сбирки прет-а-порте за мъже, още веднъж превзема Париж със символичното завръщане в календара на Еди Слиман за „ Селин “, съобщи Франс прес.

Седмицата стартира във вторник следобяд с поредност от ревюта на млади марки и завършва в неделя с ревюто на Еди Слиман - един от най-влиятелните дизайнери на мъжка мода през последните няколко десетилетия.

„ Селин “ - флагманската къща на френския колос Ел Ве Ем Аш (LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy), чието последно шоу датира от февруари 2020 година, напусна формалния фешън календар, считайки го за „ отживялост “.



Оттогава Еди Слиман показва своите мъжки и дамски сбирки със лично движение и посредством филми, снимани на исторически места във Франция като хотел „ Негреско “ в Ница и замъците Во-льо-Виконт и Шамбор.

От „ Селин “ не са дали отговор на питане на организацията по отношение на завръщането им на Седмицата на модата.

„ Нямаме какво да разясняваме, с изключение на да се радваме. Много сме щастливи, че „ Селин “ се завръща ", съобщи Паскал Моран, изпълнителен президент на френската Федерация на висшата мода и модата.

„ Луи Вюитон “ - друга марка на LVMH, която не дефинира правоприемник на умрелия през ноември от рак Върджил Абло, ще показа мъжка сбирка, проектирана от нейните студиа.

Премахването на рестриктивните мерки поради пандемията бележи завръщането в Париж и към физическите дефилета на американеца Том Браун, прочут с изобретателните си шоута, на изгряващата английска звезда Крейг Грийн, довел извънземни на първото си ревю във френската столица през януари 2020 година, на японската къща „ Исей Мияке “, която показа сбирките си във видеоклипове или съоръжения по време на здравната рецесия.

„ Сега, когато е по-лесно да се пътува по света, считаме, че е идеалният миг да се завърнем с дефиле “, означават от „ Исей Мияке “.

В знак на значимостта на Седмицата на мъжката мода американският креативен шеф на „ Живанши “ Матю Уилямс ще провежда ревю в рамките ѝ, откакто показа смесени сбирки виртуално и присъствено.

Френската авангардна дизайнерка Марин Сер ще дефилира за първи път на Седмицата на мъжката, а не на дамската мода.

„ Ами “ на Александър Матуиси, който започва като мъжка марка, известна измежду модерните парижани, в този момент прави дамски сбирки и провокира сензация на филмовия фестивал в Кан с блестящи модели, носени на аления килим от Роси де Палма и Софи Марсо. Дефилето, евентуално смесено, ще бъде в четвъртък вечерта.

Докато Седмицата на модата в Лондон стана неутрална във връзка с пола, Седмицата на модата в Милано, въпреки това, върна мъжете в светлината на прожекторите този сезон, като се отхвърли от смесени сбирки, които „ рискуват да засенчат мъжкото предложение “.

Това е от изгода за италианските компании в този сегмент “, съгласно президента на Модната камара Карло Капаса.

„ В Париж ще бъдат и двете страни “, изяснява Паскал Моран.

„ Тенденцията без пол, провокирана от уличното и спортното облекло, е дълбока и обществена, тя е дълготрайна “, само че „ разделянето сред мъже и дами в действителност има смисъл “, прибавя той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР