Първата руска ваксина срещу COVID19 Спутник V“ ще се произвежда

...
Първата руска ваксина срещу COVID19 Спутник V“ ще се произвежда
Коментари Харесай

Руската COVID-ваксина ще се произвежда и в Сърбия


Първата съветска ваксина против COVID19 „ Спутник V “ ще се създава в Сърбия. Това оповестиха от съветския държавен капиталов фонд, съобщи БНР.

Както стана известно, съветският фонд и сръбският институт по вирусология „ Торлак “ са се споразумели произвеждане то да стартира през май. Сърбия към този момент записва на своя територия основания в центъра „ Гамалея “ препарат. Първата партида беше доставена в страната през декември предходната година. По-рано този месец Руският фонд за директни вложения подписа контракт с швейцарската фармацевтична компания Adienne Pharma and Biontech за произвеждане то на „ Спутник V “ в Италия.  

Междувременно в съветското здравното списание „ Инфекция и имунитет “ бяха оповестени резултатите от първия и втория стадий на клиничните проучвания на създадената в новосибирския център „ Вектор “ ваксина „ ЕпиВакКорона “. Позовавайки се на обявата, съветските санитарни управляващи увериха, че препаратът е безвреден и ефикасен. 

Днес в Русия стартира серийното произвеждане и на третата записана в страната ваксина срещуCOVID19 - “КовиВак “ на центъра „ Михаил Чумаков “ на Руската академия на науките. Очаква се първите партиди да се появят на пазара в неделя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР