Първата регистрирана трансполова жена в Армения получи смъртни заплахи след

...
Първата регистрирана трансполова жена в Армения получи смъртни заплахи след
Коментари Харесай

Арменски депутати призоваха трансполова жена да бъде изгорена жива след историческа реч

Първата записана трансполова жена в Армения получи смъртни закани след историческа тирада пред Народното събрание на страната, написа " Гардиън ".

Лилит Мартиросян се трансформира в първия член на ЛГБТ общността в страната , който застана на парламентарната естрада. Мартиросян приказва против дискриминирането на съвещание на Комисията по правата на индивида.

Видео с речта й е споделяно по света.

Трансполовата жена изрази взаимност с общественост, която е " изтезавана, изнасилвана, отвличана, обект на физическо принуждение, изгаряна, жертва, нападана с нож, обект на опит за ликвидиране, ликвидиране, емиграция и обир ". Тя означи, че трансджендър хората в Армения са обект на " оскверняване и дискриминация в обществената, здравната, правната и икономическата сфера ...оставени са без работа, небогати и морално изоставени ".

Речта й по-рано този месец провокира враждебна реакция в страната, където хомосексуалността e декриминализирана, само че дискриминирането против ЛГБТ общността е необятно публикувана. Имаше анти-ЛГБТ митинги пред Народното събрание и вербални офанзиви от страна на депутати по адрес на Лилит Мартиросян, в това число и че би трябвало да бъде изгорена жива.

Премиерът и главната съпротива се упрекват взаимно за решението да се разреши речта на Мартиросян.

Тя съобщи в изявление за английското издание, че за първи път трансполова жена приказва пред Народното събрание за насилието против трансполовите хора. Мартиросян описа, че мъж с нож е отишъл пред Народното събрание и е оповестил, че желае да я убие. Тя добави, че е получила доста известия със смъртни закани.

В постреволюционна Армения няма място за ненавист , безапелационна е тя, имайки поради националните митинги през предходната година, които изведоха страната до нова епоха под ръководството на Никол Пашинян.

Европейски Съюз и Организация на обединените нации показаха безпокойството си от потребления език на омразата в Армения.

Мартиросян, първият арменец, сдобил се с паспорт под ново име през 2015 година, сподели пред Народното събрание, че минимум 283 закононарушения против трансполови хора са регистрирани до предходната година.

Депутат от опозицията прикани " перверзните " да бъдат изгонени от Армения , да бъдат изпратени в Холандия.

Искаме дамите да бъдат дами и мъжете да бъдат мъже. Не може да смесват дамите с мъжете. Това е срам, разяснява Вартан Гукасян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР