Първата ракета-носител от тежък клас Falcon Heavy на компанията SpaceX

...
Първата ракета-носител от тежък клас Falcon Heavy на компанията SpaceX
Коментари Харесай

Ракетата Falcon Heavy на SpaceX е готова за изстрелване

Първата ракета-носител от тежък клас Falcon Heavy на компанията SpaceX е сложена във отвесно състояние на стартовата площадка 39А на галактическия център Кенеди.
Височината на Falcon Heavy е равна на 70 метра или 229 фута и като се изключи някои дребни детайлности е подготвена за изстрелване. Ако стартът бъде сполучлив, това ще е най-мощната ракета към сегашен ден, способна освен да извежда в орбита огромни и тежки товари, само че и да обезпечи изпращането на експедиции до Луната и Марс.



Ракетата Falcon Heavy е формирана от три съединени една с друга първи степени на Falcon 9. Ракетните мотори са общо 27 и обезпечават двигателна сила от 2,13 милиона тона, което дава опция на Falcon Heavy да изведе в космоса товар с тегло до 63800 кг. Една от най-мощните ракети към сегашен ден Delta 4-Heavy може да издигне в космоса 28790 кг товар.



Първото изстрелване на Falcon Heavy е планувано още този месец. За по-голяма сигурност, тогава ракетните мотори ще работят с 92% от мощността си. Двата странични бустера на Falcon Heavy ще се завърнат на Земята и ще осъществят меко кацане на авансово приготвени площадки. Третата, централна степен ще лети повече и също ще се завърне на Земята и ще бъда приземена на роботизирана океанска платформа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР