Първата ракета на мъжкия ни тенис детронира Мартон Фучович от

...
Първата ракета на мъжкия ни тенис детронира Мартон Фучович от
Коментари Харесай

Гришо - на четвъртфинал в Ротердам

Първата ракета на мъжкия ни тенис детронира Мартон Фучович от Унгария с 6:3, 7:5, откакто преди този момент се наложи в четири сета на Откритото състезание на Австралия на 16 януари. Така Гришо продължава стремително към върха на АТР 500 в Ротердам  и към този момент има рекордните в мъжкия тенис 12 победи за 2024 година.

Димитров завоюва откриващия гейм на нула, само че в третия се озова в обстановка 15:40 на свое подаване. Шампионът от Бризбън даже не трепна и отрази първата точка за пробив с отличен сервис, а втората – след дълго разиграване, което приключи с уинър. 

 

Развръзката на сета пристигна в осмия гейм, когато 86-ият в света Фучович трябваше да избавя два следващи брейкбола, само че още при първия Григор стисна победоносно пестник, когато топката на противника излезе в навън, предават от БНР.

Веднага по-късно 32-годишният хасковлия сервира сполучливо за затваряне на сета, като още при първата опция унгарецът изпрати форхенда си в мрежата. Той беше поздравен с овации освен от българите в залата, само че и от нидерландците, които с обич го назовават Дими.

 

В седмия гейм на идната част Димитров стигна до 40:15 при сервис на Фучович. В десетия унгарецът стигна до сетбол, който Гришо обезврежда като " постави " топката на крайната линия с акуратен форхенд, а след това взе подаването си за 5:5. Веднага по-късно първата ни ракета стигна до точка за пробив и съумя след топка в навън на противника. После Димитров сервираше за място на четвъртфиналите. Той стигна до мачбол, само че прати топката от бекхенд надалеч в навън. При втория унгарецът не устоя в дълго разиграване и прати топката отвън корта.

Димитров вкара 66 % първи сервис и завоюва 85 на 100 от точките при разиграването му. Той реализира 6 аса и направи 2 двойни глешки.

Следващият противник на Григор се дефинира в мача сред третия подложен Холгер Руне от Дания и получилия неотдавна казахстански паспорт руснак Александър Шевченко.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР