Първата ракета на Германия Саша Зверев се класира на финала

...
Първата ракета на Германия Саша Зверев се класира на финала
Коментари Харесай

Саша Зверев на първи Мастърс финал за 2019 г.

Първата ракета на Германия Саша Зверев се класира на финала на Мастърса в Шанхай. Той се оправи с 13-ия подложен в схемата Матео Беретини на полуфинала и се класира за първия си край в тези съревнования през 2019 година след 6:3, 6:4.

По пътя си към директния спор за трофея той в профил легендата Роджър Федерер на 1/4-финалите. А в последния конфликт ще се изправи против намиращия се в невероятна форма Даниил Медведев, който е на шестия си следващ край от лятото насам.

Сервисът още веднъж работеше превъзходно за Зверев и беше огромното оръжие, което му разреши да се оправи със сравнителна лекост с италианеца. Германецът записа ранен пробив в първия сет за 3:1, а след това до края на частта изпусна единствено една точка на собствен сервис.

Във втория сет борбата вървеше равностойно до 4:4, след което някогашният №3 в света записа нужния му пробив, по-късно сервира за успеха и затвори борбата на сметката си, без да допусне даже една точка за пробив.

Така Саша Зверев стана първият немец на край на Мастърса в Шанхай в неособено дългата история на конкуренцията. Битката му с Медведев ще е в неделя, като до момента руснакът е повече от безапелационен - води с 4:0 триумфа против противника си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР