Първата ракета на България Виктория Томова загуби в решаващия трети

...
Първата ракета на България Виктория Томова загуби в решаващия трети
Коментари Харесай

Виктория Томова остана на крачка от Ролан Гарос -

Първата ракета на България Виктория Томова загуби в решаващия трети кръг на квалификациите на Откритото състезание на Франция по тенис.

Поставената под номер 10 в пресявките Томова претърпя трагично проваляне от Олга Данилович (Сърбия) с 2:6, 6:1, 6:7(3) по-късно повече от два часа игра.

След поделено превъзходство в първите два сета, в третата част 27-годишната софиянката навакса закъснение от 0:3 и обърна до 4:3 с пробив задатък, само че не съумя да задържи преимуществото си.

Така победителката трябваше да бъде избрана в така наречен шампионски тайбрек до 10 точки. В него 21-годишната сръбкиня направи серия от пет следващи разигравания, с цел да дръпне с 9:2 и това се оказа решаващо.

Томова не съумя да си обезпечи дебютно присъединяване в главната скица на " Ролан Гарос ", в която може да се надява да попадне само като " щастлива губеща " при отричане на някоя от класиралите се по право състезателки.

Българката въпреки всичко завоюва 31 хиляди евро от наградния фонд и 30 точки за международната класация, в която заема 113-ото място.

След триумфа пък Данилович, 174-а в класацията на УТА, за първи път ще играе в главната скица на шампионата от Големия шлем в Париж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР