Първата ракета на България Виктория Томова ще попадне в основата

...
Първата ракета на България Виктория Томова ще попадне в основата
Коментари Харесай

Томова в основната схема на Уимбълдън, Шиникова и Кузманов ще играят квалификации

Първата ракета на България Виктория Томова ще попадне в основата скица на Уимбълдън. Това стана ясно, откакто уредниците на третия за годината шампионат от Големия шлем разгласиха листата с участници.

Томова попада измежду 104-те тенисистки, които влизат непосредствено в схемата, с помощта на своя ранкинкг от средата на май (113), макар че по-късно тя се смъкна до 140-та позиция. Шанс за Томова е и възбраната за присъединяване на тенисистки от Русия и Беларус, заради което тя попада в главната част на шампионата.

Това ще е второ присъединяване за 27-годишната Томова в Лондон, откакто през 2018 тя преодоля квалификациите и победи Тамара Шмиткова в първия кръг за единствения си триумф в шампионатите от Големия шлем, преди да загуби от Серина Уилямс във втори кръг. Втората ни ракета Избелла Шиникова ще взе участие в квалификациите в Ол Ингланд Клъб и ще търси първо присъединяване в главната скица на шампионата от огромната четворка.

При мъжете Григор Димитров ще бъде измежду поставените в главната скица, а втората ни ракета Димитър Кузманов ще взе участие в квалификациите.

В листата с участници прави усещане, с изключение на отсъствието на тенисисти от Русия и Беларус, също по този начин и предстоящата липса на осемкратния първенец Роджър Федерер, както и на огромните американски тенисистки Винъс и Серина Уилямс. Изненадващо, в женската скица няма да взе участие канадката Лейла Фернандес, която доближи четвъртфиналите на Ролан Гарос тази седмица, само че там ще бъде някогашната номер 1 в света Наоми Осака. В листата при мъжете е и Рафаел Надал, въпреки че той сложи под въпрос присъединяване си на Уимбълдън поради проблемите със стъпалото. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР