Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория

...
Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория
Коментари Харесай

Томова спечели тричасова битка с Корне в Страсбург

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на шампионата по тенис на клей от сериите WTA 250 в Страсбург (Франция) с награден фонд 259 303 $.

Томова победи в първия кръг Ализе Корне (Франция) след поврат с 3:6, 6:4, 7:5. Мачът на българката против 59-ата в международната класация французойка продължи три часа и две минути.

Виктория Томова изостана с 0:2 на старта на първия сет, изравни за 2:2, само че загуби идващите три гейма и Корне поведе с 1:0 сета. Във втората част българската тенисистка отново натрупа 2 гейма пасив, само че обърна до 5:2 и съумя да изравни сетовете.

28-годишната софиянка стартира по-добре третия сет, дръпна с 3:1, само че позволи равнене при 3:3. Тя отново взе два гейма задатък след пробив за 5:3 и имаше мачбол в идващия гейм, само че Ализе Корне върна пробива и изравни за 5:5. Българката завоюва подаването си и при сервис на 33-годишната французойка, съумя да се възползва от втория си мачбол, с цел да победи в срещата.

Следващата противничка на Виктория Томова, която тази седмица се изкачи до рекордното в кариерата си 71-о място в ранглистата, ще бъде седмата сложена Лорън Дейвис от Съединени американски щати, 58-а в света.
 Томова и Топалова с рекордно класиране в международната класация Томова и Топалова с рекордно класиране в международната класация
В началото на месеца Томова отстъпи пред Дейвис във втория кръг на шампионата на клей от сериите WTA 125 в Реус (Испания) с 2:6, 6:2, 5:7.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР