Първата ракета на България Виктория Томова няма да играе за

...
Първата ракета на България Виктория Томова няма да играе за
Коментари Харесай

Вики Томова ще пропусне мачовете за Били Джийн Къп

Първата ракета на България Виктория Томова няма да играе за националния отбор на шампионата по тенис " Били Джийн Къп " през идващия месец. Срещите от първа група на Евро-африканската зона ще се играят на червени кортове в турския курорт Анталия от 10 до 15 април.

Томова, която е 91-а в международната класация, не е включена в състава от пет състезателки, защото е предпочела да концентрира подготовката си върху самостоятелното си показване за сезона на алено.

Така капитанката Дора Рангелова е номинирала за присъединяване в женската отборна конкуренция Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска, държавната шампионка в зала Денислава Глушкова и Лиа Каратанчева. За 19-годишните тиийнейджърки Глушкова и Каратанчева това ще бъде дебют в националния отбор.

България ще се се съревновава с тимовете на Хърватия, Дания, Египет, Унгария, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Швеция и домакина Турция. Тимовете ще бъдат разграничени на два групи, като спечелилите в тях се класират непосредствено за плейофите за Световна група, а вторите сформира ще играят спомагателен бараж за третото място, което дава опция за промоция. Последните два тима отпадат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР