Първата ракета на България в тениса Виктория Томов се класира

...
Първата ракета на България в тениса Виктория Томов се класира
Коментари Харесай

Виктория Томова с престижна победа в Хонконг

Първата ракета на България в тениса Виктория Томов се класира за осминафиналите на шампионата на твърди кортове в Хонконг, който е от категория „ Интернешънъл “

„ Щастливата губеща “ победи 79-ата в света Далила Якупович от Словения с 6:3, 2:6, 7:6(3) след 3 часа и 21 минути.

В първата част Томова проби на нула за 2:0, само че словенката го върна на часа. Това окуражи 23-годишната Виктория, която още веднъж направи брейк и този път го удържа до края на сета.

Якупович направи пробив за 2:0 в идната част. В петия гейм Томова имаше четири благоприятни условия да го върне, само че не съумя. Веднага по-късно българката позволи нов брейк за 1:5. След това Якупович изиска медицински таймаут. После Виктория върна единият пробив. В идващия гейм сетът завърши. Словенката поведе с 40:0 при сервис на софиянката и осъществя втория сетбол, когато  топката от форхенда на Томова спря в мрежата.

В решителния сет първата ни ракета проби за 2:1, само че съперничката мигновено направи рибрейк. Виктория нанесе удар с брейк за 5:4, когато дочака неточност от Якупович. След това Томова сервираше за успеха, само че още веднъж позволи да бъде пробита, откакто изпрати топка от форхенд в навън. Българката обаче още веднъж реализира брейк и отново подаваше за спечелването на дуела, само че отново не съумя.

Стигна се до тайбрек. В него словенката поведе с 3:1 точки, само че Томова завоюва идващите шест, а с това и срещата. Тя стигна до три мачбола след намесата на мрежата и по-късно завърши дуела с третия си ас.

Виктория има към този момент 42 точки за международната класация, където е №162, както и 7195 $ от наградния фонд.

Във втория кръг Томова чака победителката от мача сред №3 в схемата Елена Остапенко (Латвия) и Кристина Куцова (Словакия).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР