Първата ракета на България в тениса Григор Димитров изрази огромното

...
Първата ракета на България в тениса Григор Димитров изрази огромното
Коментари Харесай

Григор Димитров: Готов съм да чуя мощно "Мачкай, Гришо!"

Първата ракета на България в тениса Григор Димитров изрази голямото си неспокойствие да взе участие още веднъж на шампионата Sofia Open от сериите ATP 250, чието седмо издание стартира от понеделник в столичната зала " Арена Армеец ". Димитров игра за пръв и финален път досега в конкуренцията през 2017 година, когато завоюва и купата.

" Все едно не съм напускал. Нямам самообладание да се завърна на корта в София. Тук беше един от най-специалните ми моменти. Никога не ме е напускало възприятието за шампионата. Готов съм да чуя още веднъж мощно " Мачкай, Гришо ". Очаквам доста добра аудитория. Опитвам се да употребявам позитивната сила от почитателите. Аз, където и по света да играя, срещам българска поддръжка и постоянно се усещам доста добре, и се пробвам да я употребявам ", разяснява през днешния ден 31-годишният хасковлия пред български медии.

Той разгласи, че е подготвен физически за шампионата, като добави, че не се тормози от нито един от останалите участници. " За момента съм добре. Скоро ще направя генерални проучвания, с цел да знам дали мога да упражнявам всеки ден. Не бях в кондиция, освен да упражнявам. Целта ми беше да съм на 100%, когато пристигам в София. Винаги когато има българска поддръжка, се усещам добре. Няма нищо по-хубаво от това да играеш на родна земя. Играя мач за мач. Няма значение с кого играя, желая да се любувам и да играя добре. Срещу всички съм играл и съм печелил. Не се опасявам от никого ", сподели Димитров, който е подложен под №3 в схемата. Участието му в Sofia Open стартира непосредствено от 1/8-финалите, а противник ще му е Микаел Имер (Шв) или Иля Ивашка (Блрс).

Григор Димитров добави, че досега не е взел решение кой ще бъде идващия му треньор, откакто.

" Обмислям за нов треньор. Решението беше взето, продължаваме напред. Очаквах малко повече от себе си в дадени моменти. Имаше травми и в дадени моменти нещата не ми се получаваха. Трябва да намеря верния треньор и да създадем програмата за идната година ", сподели най-хубавият ни тенисист. Той досега не може да удостовери присъединяване в плейофите за влизане в Световна група I на шампионата за Купа " Дейвис " при започване на февруари 2023 година Тогава България ще гостува против Нова Зеландия, а малко преди този момент ще е завършил първият за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open (16-29 януари).

Той разяснява и навлизането на новото потомство в тениса: " Прекалено рано е да приказваме дали младите могат да трансформират тениса. Виждаме по какъв начин удря Алкарас. Още му би трябвало. Може да се откри междина. Не мисля, че тенисът ще стане силов. "

 

НОВ ОТПАДНАЛ УЧАСТНИК

Тази заран стана ясно, че още един от участниците в Sofia Open няма да дойде. Носителят на три трофеи от Големия шлем Стан Вавринка (Швейц), който сега е №284 в света и бе получил " уайлд кард ", отпадна поради контузия и ще бъде сменен от Александър Вукич (Авл), който е №138 в международната класация. В петък стана ясно, че поради травми отпадат също миналогодишният финалист в София - Гаел Монфис, а също сърбинът Филип Краинович, който през 2021 година доближи до 1/2-финалите. Отпада и международният №10 Хуберт Хуркач (Пол).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР