Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова (№116

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова (№116
Коментари Харесай

Томова отпадна контузена от квалификациите в Индиън Уелс

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова (№116 в света) отпадна в I кръг на квалификациите за шампионата в Индиън Уелс (САЩ) от най-високата категория " WTA 1000 ". 26-годишната софиянка не съумя да доиграе мача против 232-рата в ранглистата Присила Хон (Авл) и се отхвърли при резултат 3:6, 0:4 поради контузия.

Томова влезе чудесно в дуела, реализирайки пробив още в откриващия гейм. 23-годишната австралийка обаче отвърна с мигновен рибрейк, а в шестия гейм проби още един път и задържа задатъка си до края на частта. Във II сет физическите проблеми на Томова ставаха все по-видими и тя изпитваше проблеми при напредването по корта, които я принудиха да се откаже след 71 мин. игра.

В решаващия II кръг от пресявките Хон ще спори с поставената под №19 в предварителната скица Анна Калинская (Рус).

Жребият за главната скица при дамите беше изтеглен тази нощ и всички 32 сложени тенисистки научиха евентуалните си съпернички във II кръг, от който по право започват присъединяване. С максимален интерес своята противничка чака №10 в схемата Ангелик Кербер (Гер), която ще играе против победителката от дуела сред Ким Клайстерс (Бел) и Катерина Синякова (Чех).

Бившата №1 в света от Белгия получи " уайлд кард " и се завръща на шампионата в Индиън Уелс за първи път след 2012 година От оня сезон датира и въобще последната победа в тура на 38-годишната Клайстерс, която възобнови кариерата си предходната година, само че загуби и четирите си мача от този момент - против Гарбине Мугуруса, Джоана Конта и Екатерина Александрова през 2020 година и против Сие Су-Уей предходната седмица.

Разпределението на участниците в шампионата от сериите " Мастърс " при мъжете в Индиън Уелс пък ще стане известно на жребия късно довечера. България ще бъде показана в него от международния №28 Григор Димитров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР