Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова спечели

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова спечели
Коментари Харесай

Виктория Томова взе сет на бивша №2 в света, но отстъпи

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова завоюва сет, само че отпадна на осминафиналите на шампионата на клей в Истанбул от категория „ Интернешънъл “.

Тръгналата от квалификациите 23-годишна софиянка отстъпи на втората сложена Светлана Кузнецова от Русия с 5:7, 6:4, 1:6 след два часа и половина игра.

В първата част двете си размениха по два пробива в първите осем гейма.  Кузнецова съумя да направи трети в 11-ия гейм и по-късно завоюва сета.

Томова стартира вихрено идната част. Тя поведе с 4:0 против някогашната №2 в света.  Рускинята се съвзе и докара нещата до 4:5, след което сервираше за равнене. Но 23-годишната софиянка поведе с 40:15 и осъществя първия си сетбол.

В заключителния сет Кузнецова първа съумя да завоюва подаването си за 3:1, след което направи още един пробив. Силите напуснаха Томова, за която това беше четвърти следващ мач в шампионата.

Виктория си потегля с 48 точки за международната класация, където е №165 в този момент, както и 3400 $ от наградния фонд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР