Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще
Коментари Харесай

Виктория Томова ще играе на демонстративен турнир в Санкт Петербург

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще вземе присъединяване в демонстративната отборна конкуренция " Трофеи Северной Пальмиры ", която ще се организира в Санкт Петербург в края на актуалната седмица.

Турнирът се организира на фона на продължаващите военни дейности в Украйна, само че все пак от уредниците са съумели да убедят някои от тенис звездите да се включат в събитието.

Томова ще бъде в тим " Лъвове ", където ще си партнира с Анастасия Потапова, Александър Шевченко, Ласло Джере, Карен Хачанов и Жасмин Паолини, а капитани са някогашният №8 в света при мъжете Янко Типсаревич и двукратната шампионка в шампионатите от Големия шлем Светлана Кузнецова.

Срещу тях ще се изправи отбора „ Сфинксове “, където капитани ще бъдат шампионката от Ролан Гарос 2004 Анастасия Мискина и някогашният №3 в ранглистата Николай Давиденко. На корта пък ще забележим Душан Лайович, Вероника Кудерметова, Диана Шнайдер, първенецът от Sofia Open 2023 Адриан Манарино, Юлия Путинцева, както и Робето Баутиста Агут.

Междувременно, от Женската тенис асоциация (WTA) оповестиха, че не поддържат организирането на този шампионат, само че все пак увериха, че няма да постановат наказания на тенисистките, които са решили да пътуват до Санкт Петербург.

" Това събитие не е обвързвано с WTA и ние не поддържаме събитието, което се организира. Тенисистките по свое убеждение имат опция да вземат участие в показателен шампионат без наказване отвън сезона ", се споделя в позицията на WTA.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР