Първата ракета на България при жените Виктория Томова отново се

...
Първата ракета на България при жените Виктория Томова отново се
Коментари Харесай

Жалко! Останахме без представител в основната схема при жените в Мелбърн

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова още веднъж се размина с присъединяване в главната скица на шампионат от Големия шлем. Тя загуби от рускинята Анна Блинкова с 3:6, 6:1, 1:6 в третия кръг от квалификациите на Откритото състезание на Австралия. 

Срещата стартира с замяна на пробиви и вървеше гейм за гейм. Блинкова стигна до третия си пробив в сета за 4:3 след оспорван гейм и по-късно взе първата част с 6:3. Томова взе медицински таймаут за проблем с десния крайник. Когато се върна на корта, тя доминираше. 22-годишната софиянка загуби единствено един гейм във втората част, а съперничката й бе разколебана. 

Третият сет обаче се разви неприятно за Вики, която загуби първите два гейма. Рускинята стабилизира играта си, а съперничката й не успяваше да се оправи със отбраната й и стартира да позволява повече неточности. Българката завоюва единствено един гейм в третата част и след 1 час и 42 минути трябваше да си тръгне от корта победена. 

Томова за четвърти път доближава до третия квалификационен кръг на шампионат от Големия шлем, само че към момента не съумява да премине този стадий.

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР