Първата ракета на България Григор Димитров най-после успя да запише

...
Първата ракета на България Григор Димитров най-после успя да запише
Коментари Харесай

Григор Димитров успя някак да спечели първия си мач в Лос Кабос

Първата ракета на България Григор Димитров най-сетне съумя да запише победа, откакто надви в дълъг и сложен мач против коравния американец Стив Джонсън – 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5). Това беше първа победа на Димитров от „ Ролан Гарос ” насам.
В първия сет Димитров изостана рано-рано с пробив, още след първия си сервис гейм, откакто направи три двойни неточности, последната на точка за пробив при 30:40. За разлика от доста случаи през тази година обаче, нашето момче откри сили да отговори и върна пробива в последния миг, при пасив от 3:5 и сервис на Джонсън за сета. Григор осъществя пробива с минаващ удар и докара нещата до тайбрек, където завоюва със 7:4 точки, въпреки да направи две двойни неточности.
Вторият сет към този момент отиде за Джонсън, който съумя при 4:3 за Григор да се избави след закъснение от 15:40 на личен сервис и да осъществя още в идващия гейм пробив, като се възползва от първата опция, след превъзходен ретур, който му даде надзор върху разиграването.
В решителния трети сет българинът удари пръв – с пробив за 4:2 гейма, откакто съумя да приключи опция за контраофанзива. При 5:3 Димитров сервираше за мача и съумя да си извоюва мачбол, при 40:30, само че той освен беше отразен от съперника му, ами и пробивът беше върнат.
В последна сметка, Григор въпреки всичко устоя и си обезпечи тайбрек, а там съумя пръв да направи минипробив, да преодолее обстоятелството, че той му беше бързо върнат и да стигне до 5:2 точки, още веднъж с два сервиса за продобиване на мача. Българинът обаче отново се издъни, като пропиля и двете точки на собствен сервис, с които можеше да приключи мача. Димитров стигна до нов мачбол, откакто при 5:5 точки осъществя четвърти минипробив в този трогателен тайбрек и този път съумя да затвори мача на собствен начален удар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР