Първата ракета на България Григор Димитров даде обширно интервю за

...
Първата ракета на България Григор Димитров даде обширно интервю за
Коментари Харесай

Григор Димитров: Не претърпях операция, което бе най-големият позитив

Първата ракета на България Григор Димитров даде обстойно изявление за ATP, в което приказва за травмата в рамото, която го преследва още от предходната година. Димитров показа, че към този момент се усеща доста по-добре и има вяра, че ще се върне към положителната си игра.
 Борна Чорич: Григор е страховит човек и играе на равнище Топ 10
Борна Чорич: Григор е страховит човек и играе на равнище Топ 10

Хърватинът се възхищава от най-хубавия български тенисист

" Нямаше никакъв късмет да продължа още. Цялата област на рамото беше изцяло възпалена. Не можех да сторя доста. Не допрях ракета в продължение на четири седмици ", показа Димитров.

" Не претърпях интервенция, което бе най-големият позитив. Това ме поддържаше разумен, в случай че би трябвало да съм почтен, а също по този начин ме развълнува още повече. Никога не съм бил контузен. Случи се за пръв път в живота ми и трябваше също по този начин да се оправя от психическа позиция. Страдах малко поради това ".

" Не можеш да играеш, не можеш да правиш обичаното си упражнение. Стоиш си у дома и правиш съществени извършения в продължение на към час, а това те подлудява. Седях, четох, излизах на разходка, тичах на открито. Правих това и това, а към момента ми оставаше да убия половината от деня. Разбира се, че работих върху други неща през това време, само че става въпрос за тежката работа... Понякога тази част малко ти липсва ".

" Очевидно не бях имал нито една травма в продължение на 28 години. Щастлив и разчувствуван съм, че съумях да мина през това. Но когато се случи, си казваш: " О! Всъщност от време на време може да се контузваш, Григор, тъй че приеми, че това може да се случва в бъдеще ".

" Просто би трябвало да продължиш напред, допускам. Няма какво повече да направиш от това. Със сигурност не е прелестно. Честен съм. Предвид обстоятелството, че знам какво съм кадърен да върша и какво съм направил, несъмнено, че това наранява увереността ми в избрана степен. Аз имам вяра в напъните, които съм положил. Вярвам в себе си, имам вяра в целия екип, който стои зад мен. Всичко опира до настройката. Ако върша верните неща - може би няма да се случи в този момент, може да стане след седмица или месеци, или пък след година - един Бог знае. Може би няма да печеля мач до края на годината. Но най-хубавото нещо, което мога да сторя, е да си дам късмет и да бъда квалифициран на 100%. Сега постепенно започнах да се усещам добре, мислейки за това. Това е най-тежкото нещо - когато си на една крачка, само че не я правиш. Мисля, че тази година играх доста такива мачове, в които имах опция. В толкоз доста случаи водех със сет, с две сета, имах сетбол, мачбол. Дори към този момент не мога да ги преброя ".

" Да знаеш, че не си играл доста мачове, несъмнено не оказва помощ. Да знаеш, че рамото ти може да откаже в даден миг - също. Мога да изброя доста отрицателни неща, само че да си надалеч от корта, в действителност те кара да погледнеш на нещата от друга позиция ".

" Ето това ми бе писано да направя. Все още се любувам. Така че, колкото и време да ми отнеме, ще продължа да работя. Освен това съм на 28. Не съм на 38 и измъчен от травма. Това е нещо ужасно. Чувствам, че в този момент има доста позитиви, и имам вяра, че в предишното имах положителни резултати, само че знам, че мога да се оправя по-добре и желая да се оправя по-добре ".

" Но, знаете ли... това е развой. Чувствам, че всичко е по-добре в този момент. Чувствам рамото си по-силно от всеки път в този миг и се надявам, че ще остане по този начин ", сподели Григор, представен от atptour.com.

Тази вечер Димитров ще играе против международния номер 12 Борна Чорич в мач от втория кръг на US Open. Срещата ще стартира след 3:30 ч. българско време.
 Григор Димитров: Някои неща би трябвало самичък да си ги свършиш
Григор Димитров: Някои неща би трябвало самичък да си ги свършиш

Хасковлията е във втори кръг на US Open
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР