Първата работна среща на междуведомствена група, която ще дискутира въпроси

...
Първата работна среща на междуведомствена група, която ще дискутира въпроси
Коментари Харесай

Обсъждат действия в защита интересите на рибарите от региона

Първата работна среща на междуведомствена група, която ще дискутира въпроси за техническото положение на хидротехнически уреди, употребявани за швартоване и акостиране на плавателни средства на територията на област Варна, както и въпроси, свързани с тяхната регистрация, ще бъдат разисквани през днешния ден от 9.30 до 10,30 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Варна.

Покана за присъединяване в междуведомствената работна група, която ще бъде ръководена от заместител регионалния шеф Огнян Рачев, са получили представители на 24 институции, дирекции, сдружения и клубове. Сред тях са Морска администрация, Пристанище Варна, Министерство на земеделието - Дирекция,,Обща политика в региона на рибарството‘‘,МВР – Варна, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна, Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури, Регионална дирекция за народен строителен надзор Варна при Министерство на регионалното развитие, Служба по геодезия картография и кадастър Варна, Регионална дирекция,,ПБЗН‘‘ – Варна, Пристанище Бяла, Басейнова дирекция „ Черноморски регион “,,,Геозащита‘‘ ЕООД –Варна, представители на риболовен сдружения и спортни клубове.

В дневния ред на съвещанието на работната група са планувани няколко точки. Сред тях е координиране на график на работа за проучване на настоящи лодкостоянки и възможни бъдещи такива места за позициониране на плавателните съдове. Представителите на общинските администрации ще показват резултатите от инспекциите на недвижимите парцели, разказани при извършената преди седмица работна среща по проблема.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР