Първата пресконференция на Владимир Путин след изборите за президент на

...
Първата пресконференция на Владимир Путин след изборите за президент на
Коментари Харесай

Путин: Промени в правителството ще има след инагурацията

Първата конференция на Владимир Путин след изборите за президент на Русия, провели се на 18 март 2018 година, засегна както вътрешнополитически, по този начин и външнополитически въпроси. Отношенията сред Русия и Китай, както и тези сред Съединени американски щати и Латинска Америка не престават да са във фокуса на интернационалната политика. „ Отношенията сред Съединени американски щати и Латинска Америка са комплицирани и основани на избран напън от политически и стопански темперамент. Много се надявам, че днешната администрация има опция и тя ще бъде осъществена, а точно през XXI в. да се изградят връзки въз основата на равенството и уважението на ползи на двете страни”, сподели Путин.

Русия е заинтригувана от това връзките сред страните на всички континенти да се развиват положително.



Що се отнася до Китай, той е стратегически сътрудник на Русия. „ Нивото на връзки сред двете страни е на невиждано високо равнище. Китайският държавен глава Си Дзинпин е сложил пред себе си огромни задания за развиването на страната, като да вземем за пример концепцията за „ Копринения път” и неговия стопански съставен елемент. Няма да приказвам съответно за нашето съдействие, само че мисля, че то е изцяло съпоставимо с нашите планове по построяването на Евразийския стопански съюз в необятния смисъл на думата. Тук нашите ползи съответстват и ние имаме доста работа”, добави Путин.

Нямаше по какъв начин да се подмине тематиката за възпрепятстването на съветски жители до изборните секции в Украйна. „ Това е безсрамие! Това е нарушаване на всички общопризнати интернационалните норми”, сподели съветският президент. „ Русия няма да отговори с нищо. За нас Украйна и украинският народ са приятелски народ и ние няма да отговаряме с никакви ограничавания, а в противен случай – ще създадем всичко допустимо украинците да се усещат в Русия като вкъщи си”, безапелационен беше Путин.

Промени в съветското държавно управление по принцип би трябвало да се вършат от президента след встъпването му служба. „ Сега ще мисля за това по какъв начин и какво би трябвало да се направи. Всички промени ще са след инагурацията”, съобщи Путин. Що се отнася до промени в Конституцията, такива не се възнамеряват.

На въпрос дали след изборите ще забележим остарелия или нов Путин, президентът отговори: „ Всичко тече, всичко се трансформира!”.



На президентските избори на 18 март 2018 година за Путин са дали своят вот близо 50 млн. души. Той е получил рекордните за съветски президентски избори съвсем 77% от гласовете, оповестяват от ЦИК. За съпоставяне, на изборите през 2000 година за него са дали своят вот 39.7 млн. души, или 52.9% от упражнилите право си на глас. През 2004 година – 49.6 млн. души, или 71.31% от гласоподавателите, а през 2012 година – 45.6 млн. души, което прави 63.6% от гласувалите. С преизбирането си Путин ще остане в Кремъл до 2024 година Той ще влезе в историята и като най-дълго ръководещия съветски или руски водач след Йосиф Сталин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР