Първата премиера за сезон 2023/2024 на Габровския драматичен театър е

...
Първата премиера за сезон 2023/2024 на Габровския драматичен театър е
Коментари Харесай

Премиера за най-малките на сцената на габровския театър

Първата премиера за сезон 2023/2024 на Габровския трагичен спектакъл е за най-малките фенове. Спектакълът „ Само не аз! “ по украинската национална приказка „ Клас “ ще се играе за пръвпът на 16 септември /събота/ от 11:00 часа. Това ще бъде и първото Съботно премеждие в театъра, което театъра провежда за малчуганите през новия сезон.

Драматизацията и режисурата на постановката са дело на Людмила Оспадова. А някои от най-новите попълнения в актьорския състав на театъра – Атанас Димитров, Добринка Тосева и Ванина Попова влизат в функциите на тримата другари.

Героите в спектакъла са две пакостливи мишки и един ранобуден петел, които дружат и по цели дни играят дружно. Петльо желае да научи мишлетата на труд и отговорност, а те – те желаят да се забавляват без да извършват задания. Дали обещаната премия ще убеди мишките да се потрудят? Как един житен клас, който Петльо намира, ще му помогне да превъзпита мишките? Ще забележим по какъв начин взаимопомощта може да поддържа същинското другарство. Премиерата дава обещание да е радостна и доста увлекателна. А за пропусналите първото показване на „ Само не аз “, ще има дата и през октомври.

Драматичен спектакъл " Рачо Стоянов " влиза в новия сезон с доста мощен старт и 16 спектакъла, домашен и гостуващи, ва своя сцена през септември. Изборът е огромен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР