Първата политическа сила - Продължаваме промяната, форсира гласуването на новия

...
Първата политическа сила - Продължаваме промяната, форсира гласуването на новия
Коментари Харесай

След подписаното споразумение ново правителство ще има в понеделник

Първата политическа мощ - " Продължаваме промяната ", форсира гласуването на новия кабинет, като народни представители от групировката са почнали да събират подписи за привикване на изключително съвещание на Народното събрание в понеделник, научи " Сега ". На него би трябвало да бъде гласуван съставът на Министерски съвет, в който ще влизат представителите на четирите договарящи сили - Политическа партия, Българска социалистическа партия, " ИТН и " Демократична България ".

Това ще се случи обаче, откакто президентът Румен Радев връчи мандата на претендента на Политическа партия за министър председател Кирил Петков в събота в  10 часа, а той пък незабавно ще го върне като изпълнен и ще показа състава на държавното управление.

Персоналният състав и структурата на новото държавно управление ще бъдат показан също на следващия ден, само че от 13 часа в постройката на Народното събрание, оповестиха от " Продължаваме промяната ". Съобщението пристигна малко откакто стана ясно, че съдружното съглашение за ръководство на страната е подписано от всички сътрудници. Последна постави автограф под него Корнелия Нинова. Събитието по полагането на подписите не бе публично оповестено. 

Цялото съглашение ще бъде оповестено и ще може да се прочете от всеки, изясни Кирил Петков. " Ще има цялостна бистрота и в приложенията и споразуменията ", сподели той пред кореспонденти в Народно събрание в петък.

" Хубавото е, че сигурно Политическа партия ще бъде поръчител като най-голямата политическа мощ. Дали всеки един от тях ще подпише с нас или всички дружно, ще видите уповавам се една обща фотография ", добави съпредседателят на Политическа партия по-рано денем. Той изясни, че с водачите на съдружните партньори си приказват към този момент за работа за следкоалиционното съглашение.

В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ

Теодора Генчовска е номинацията на " ИТН " за министър на външните работи в бъдещия съдружен кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ", съобщи БНР, като се базира на информация от договарящите екипи. Тя заменя предходното предложение на партията за поста - Димитър Гърдев, за който се появиха изявления в медиите за притеснителни разминавания в биографията му.

Генчовска беше препоръчана за министър на защитата в двата проектокабинета на " ИТН " в предходния парламент. Тя е основен специалист към администрацията на президента Румен Радев.

Останалите номинации на " ИТН " са Гроздан Караджов за вицепремиер и министър на районното развиване и благоустройство, Александър Николов за министър на енергетиката и Радостин Василев за министър на младежта и спорта.

Тази вечер всяка партия от съдружното държавно управление е подписала поотделно съдружното съглашение с " Продължаваме промяната ". 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР