Първата по-тежка буря след откриването на новоизградения булевард Васил Левски

...
Първата по-тежка буря след откриването на новоизградения булевард Васил Левски
Коментари Харесай

Новият булевард във Варна пострада от силната буря

Първата по-тежка стихия след откриването на новоизградения бул. " Васил Левски " във Варна му нанесе съществени вреди. В новото оборудване са вложени над 110 милиона лв.. Днес имаше инспекция от общината.

Варна

Най-големи провали дъждът нанесе на новото кръгово кръстовище до автогарата в града. Там поради незавършени сектори по новия бул. " Васил Левски " се свлякоха земни маси, пропадна и дирек от уличното осветяване. Той към този момент е отстранен от екип на противопожарната работа.
Христо Иванов, зам.-кмет на Варна: Дъждовната вода е проникнала по кабелите, които са паралелно на мостовите уреди и се е получило срутване на земното покритие.
Наводнен беше и сектор от пътя в региона на станалото към този момент известно наклонено кръгово кръстовище, а колите там безусловно плаваха във водата. Наложи се екип на " Гражданска отбрана " да оказва помощ на закъсал автомобил. В обществените мрежи се появиха гневни мнения, че новата канализация не е проектирана за проливен дъжд.
Христо Иванов, зам.-кмет на Варна: Не е сбъркана дъждоотводнителната система на бул. " Левски ", в противен случай, тя си дава отговор на всички стандарти и правила за планиране. Констатира се, че е затлачена в резултат на листа, клони, естествено от градушката през вчерашния ден, имало е и пясъци. "
Проверка откри, че запушени шахти са повода за частичните наводнения. Днес те бяха почистени от насъбраните наноси и листа. Специалисти огледаха всички сериозни пътни сектори, в това число и по новия бул.. Предстои да се вземе техническо решение, с цел да не се наводняват улиците в бъдеще.
Христо Иванов, зам.-кмет на Варна: Проблемът е, че идват доста по размер дъждовни води от териториите към бул. " Левски ". Това, което вършим сега в допълнение, е секване на дъждовните води в Цветния квартал, сега се инсталират спомагателни решетки, дъждоотводнителни.
Булевард " Васил Левски " към момента не е приключен и няма Акт 16. За да облекчи трафика в града, придвижването по него беше пуснато преди Великден, откакто министър председателят Бойко Борисов персонално видя до каква степен са стигнали строителните действия. Отстраняването на вредите след пороя нощес ще са за сметка на фирмата-изпълнител.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР