Първата по рода си pop-up escape стая за потребителски права

...
Първата по рода си pop-up escape стая за потребителски права
Коментари Харесай

Първата по рода си pop-up escape стая за потребителски права посети България

Първата по рода си pop-up escape стая за потребителски права бе проведена тази събота в София. Иновативната апаратура е част от интернационалната акция на Европейската комисия „ Имаш право “, която започва тази година. Както и всички останали интензивности, част от самодейността, escape стаятата цели да увеличи осведомеността на потребителите по отношение на главните им права за пакетни туристически услуги, продуктова сигурност, корекция или подмяна на артикул, 14-дневен период за връщане на стока, транспарантни и налични банкови услуги и други







Над 90 души се включиха в pop-up escape стаята, която тества качествата им да излязат за 10 минути, разрешавайки загадки, свързани с потребителските им права. Специални посетители на събитието бяха звездите Александър Кадиев и Даниел Петканов. Емблематичният тандем се включи с обособени тимове, които премериха сили в провокациите, готови от Европейската комисия. Победител в надпреварата се оказа тийма на Даниел, който съумя да „ отключи “ потребителските си права за 5 минути.

Escape стаята беше позиционирана измежду арт съоръжения на FREA Vintage Christmas Market – единствения базар у нас за селектирани облекла и продукти втора ръка.

Pop-up escape стаята е единствено една от самодейностите в границите на акцията „ Имаш право “. През октовмри месец бяха проведени осведомителни уъркшопи в най-големите университети в България, които доста усъвършенстваха информираността на студентите по отношение на банковите им права. Отделно, в края на ноември месец беше проведено и неповторимото по рода си stand-up comedy шоу „ Аз съм си платил “, на което едни от най-известните комици у нас от Inside Joke Stand Up Comedy показаха правата за 2-годишната гаранция за покупките в Европейски Съюз и 14-дневния период за връщане на стока под формата на занимателни и интерактивни смешки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР