Първата по рода си национална културна стрийминг платформа 7Arts.bg имаше

...
Първата по рода си национална културна стрийминг платформа 7Arts.bg имаше
Коментари Харесай

Стефан Данаилов и Велко Кънев в първата ни културна стрийминг платформа - slava.bg

Първата по рода си национална културна стрийминг платформа 7Arts.bg имаше публична премиера през днешния ден. Платформата сплотява седемте съществени посоки в изкуството - спектакъл, опера, балет, кино, музика, живопис и токшоу спектакли, и ги прави изцяло налични за гледане както на територията на България, по този начин и в световен мащаб.

По този метод 7Arts.bg дава по едно и също време поле за изява на извънредно качествени български артистични продукции и метод, по който те биха могли да доближат до всички фенове на родното изкуство както на локална територия, по този начин и по целия свят, обхващайки многочислените български общности зад граница.

Всички, които към този момент нямат самообладание да се допрян още веднъж до обичаните си актьори и продукции, могат да го създадат с премиерната стратегия на 7Arts.bg, която включва някои от емблематичните продукции на Народния спектакъл “Иван Вазов”, селектирани нови български филми, набиращите сериозна известност и трансформирали се в обичани за мнозина стендъп комедии, извънредно стойностни изложения на изявени български художници, вълнуващи разнородни концертни формати на най-популярните и обичани родни музиканти, особено гратис наличие за най-малките.

Сред дебютните театрални спектакли всички фенове на родното изкуство могат да се насладят на няколко истински съкровища от репертоара на Народния спектакъл, измежду които истинските архивни фрагменти на превъзходния моноспектакъл на големия гений Велко Кънев “Даскал” от Жан-Пиер Допан (режисура Юрий Дачев) и “Актрисата” - емблематичната режисура по Питър Куилтър с блестящото присъединяване на Стефан Данаилов и Аня Пенчева. Двата спектакъла са неслучайно определени за старт на програмата на стрийминг платформата: по този метод Народен Театър “Иван Вазов” и 7Arts.bg отдават своята респект към двама от най-легендарните модерни български актьори, чието творчество и завещание остават безконечни.

Сред премиерните театрални постановки може да бъде забелязана и “Г-н Ибрахим и цветята на корана” с Мариус Донкин и със специфичното присъединяване на самия създател Ерик-Еманюел Шмит. Представлението по случай юбилея на шефа на Народния спектакъл Мариус Донкин се трансформира в същински шлагер.

Почитателите на новото българско кино пък ще могат да гледат за пръв път след формалната премиера в изцяло разпродадена зала 1 на НДК през юни 2019-а най-новата документална продукция “Ванга - човек и феномен” за именитата пророчица. Наред с известните предсказания на Ванга - за нещастието в Сирия, за избора на първия негър президент на Съединени американски щати, за кошмара от пламъците в „ Нотр Дам”, във кино лентата се демонстрират архивни фрагменти за бъдещето на България, Америка, Русия и Япония. Чуват се ясно думите на Ванга дали светът е изправен пред трета международна война. Зрителите на 7Arts.bg ще могат да видят и няколко извънредно атрактивни документални заглавия на режисьора Борислав Колев.

Любителите на оперното изкуство могат да открият превъзходните класики „ Аида “, балетите „ Лебедово езеро “ и „ Дон Кихот “ на Държавна опера – Стара Загора.

Феновете на стендъп комедията ще може да гледат новите спектакли на комедиантите Георги Кючуков, Тео Чепилов, Митака Велков, Dee Anna, Кубрат Аргилашки, Моника Найденова, Дими Деянски. Сред наличните изложения пък е тази на огромния български живописец и график Милко Божков.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР