Първата пилотирана експедиция на Луната с участието на руски астронавти

...
Първата пилотирана експедиция на Луната с участието на руски астронавти
Коментари Харесай

Русия ще провери дали американците са кацали на Луната - през 2031 година

Първата пилотирана експедиция на Луната с присъединяване на съветски астронавти ще се реализира през 2031 година. Плановете за първото " прилуняване " на руснаците станаха известни от документите на водещият теоретичен институт на " Роскосмос ", оповестява РИА Новости, представена от БГНЕС.
Новината идва, откакто ръководителят на държавната корпорация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин съобщи, че Русия има намерение да ревизира дали американците в действителност са кацали на Луната.
След " прилуняването " през 2031 година, по проект година по-късно луноход и втори екипаж ще се насочат към спътника на Земята. През 2033 година астронавтите ще би трябвало да преодолеят по-дълги дистанции с лунохода, както и да тестват роботизирани комплекси. Строителството на лунната база е планувано за 2034 година.
Учените имат намерение да извършат кацането на експедицията до Луната благодарение на две свръхтежки ракети. Първо, пилотиран галактически транспортен съд ще бъде пуснат в орбита, а по-късно - комплекс за кацане на Луната. По основаването на свръхтежката ракета " Енисей " стана известно, че тестовите ѝ изстрелвания са планувани за 2028 и 2029 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР