Първата партида френски колесни танкове AMX-10 RC за Украйна е

...
Първата партида френски колесни танкове AMX-10 RC за Украйна е
Коментари Харесай

Първите френски танкове до дни ще са в Украйна

Първата партида френски колесни танкове " AMX-10 RC " за Украйна е на път и ще дойде в страната до няколко дни. Това удостовери ръководителят на Генералната дирекция по въоръженията (DGA) към Министерството на френските въоръжени сили Еманюел Шива, предава телевизионният канал " BFM Business ".

" Франция разгласи доставката на леки танкове " AMX ". Тя е в развой ", сподели той в ефира на телевизионния канал, отговаряйки на въпрос на публицист.

Според Шива машините ще бъдат доставени " през ​​следващите дни ". Той отхвърли да назове точното количество съоръжение, доставено на Киев, като изясни, че " това е класифицирана информация “. В същото време, отговаряйки на въпрос за опцията за доставка на повече тежкобронирани машини, той означи, че сътрудниците на Франция към този момент вършат такива, съобщи " Фокус ".

Към днешна дата Франция е трансферирала 18 самоходни оръдия " Ceaser " на Украйна и възнамерява да достави още 12, Париж изпрати ракетни установки " Crotale " и системи за противовъздушна защита в Киев. Министерството на френските въоръжени сили също утвърди даването на гаубици " TRF " 1 в Киев, както и на радар " Ground Master 200 ".

На 23 февруари на конференция в централата на Организация на обединените нации френският външен министър Катрин Колона съобщи, че първата партида танкове " AMX-10 RC " " ще дойде в Украйна в близко бъдеще “. Париж към този момент съобщи на Киев бронирани машини, противотанкови ракети " Milan ", ПЗРК " Mistral ", униформи, сухи дажби, радиационна, химическа и биологична отбрана.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР