Първата от седемте фази на националните избори в Индия трябва

...
Първата от седемте фази на националните избори в Индия трябва
Коментари Харесай

Избори в Индия 2024 г., фаза 1: Кой гласува и какъв е залогът?

Първата от седемте етапи на националните избори в Индия би трябвало да стартира на 19 април. Тези избори са за 543-те места в Лок Сабха, Долната камара на Народното събрание на Индия. Партията или обединението, която обезпечи болшинство от местата в Лок Сабха, ще образува идващото държавно управление.

Това е най-голямото в света – и в историята – демократично упражнение, като 969 милиона регистрирани гласоподаватели имат право да гласоподават благодарение на 5,5 милиона електронни машини за гласоподаване в продължение на 44 дни. Гласовете ще бъдат преброени и резултатите ще бъдат оповестени на 4 юни.

Като многопартийна народна власт, на изборите в Индия ще се състезават редица национални и районни партии за гласове. Но две съществени обединения се изправят непосредствено като кандидати за водачество на нацията: Националният либерален алианс (NDA), воден от Bharatiya Janata Party (BJP) на премиера Нарендра Моди, и коалиция от 28 партии, наречена Индийски народен приобщаващ алианс за развиване ( ИНДИЯ), водена от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР