Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров изпрати трудна

...
Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров изпрати трудна
Коментари Харесай

Григор Димитров за трудностите, през които е преминал

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров изпрати сложна година, в която се срина до 78-о място в международната класация на АТР. В края на сезона обаче той още веднъж стартира да намира играта си и съумя да се завърне в топ 20 след полуфинала на “Мастърс”-а в Париж. На конференция в София през днешния ден 28-годишният хасковлия показа, че му е било доста мъчно още веднъж да си върне измежду най-хубавите.

" Когато си надалеч от топнивото - 60-70-и в света, ти се коства, че би трябвало да преодолееш планина във всеки мач. Преди някой от шампионатите упражнявах доста. Месецът преди US Open бях направил 110 километра тичане, само че нямаше резултати. Но продължих да работя крепко и да имам вяра. За загубите през тази година - да вземем за пример паднах пет пъти от Вавринка - не беше прелестно, само че очевидно се постановяваше да мина през този път. Оценявам ги повече. Важното е да оставяш всичко в предишното допустимо най-бързо. Ако скърбя за загубите, е по-зле. Губиш време, не можеш да се фокусираш за това, което е пред теб. Може би тъкмо в тази област съм се подобрил през тази година. ", сподели Григор.
 " Смятам, че много неща усъвършенствах механически през тази година. Когато бях контузен, трансформирах и доста неща в самата ракета. Това ми даде малко повече независимост да пущам ръката. Ракетата оказва помощ във всяко отношение. В зала се играе по-различно, а настилката в Париж в мача Джокович беше доста бърза. И двамата имахме добър ден, само че един форхенд трябваше да го изиграя по правата, а не по диагонала, само че не съумях да преместя краката. Тенисът на това равнище се разграничава за 2-3 точки”, добави Димитров.

Българинът призна, че не обича да гледа обратно, само че ще си направи разбор на сезона, с цел да усъвършенства някои неща за идващия.

" Като погледна цялата година има неща, които мога да подобря за идващия сезон, неща, които би трябвало да подобря във физиката и в играта си. Затова си взимам повече време за отмора, в което бъда отвън тениса ", сподели той.

Димитров призна, че му е било доста мъчно по време на лекуването на контузията на рамото.

" Имаше моменти, в които едвам подвигах чаша, камо ли ракета. Не имах вяра, че още веднъж ще удрям сервис с 200 км/ч. Имало е дни, в които от сутринта до вечерта съм в болничното заведение, будил съм се в три и половина през нощта с болки в рамото. Но доста желаех да играя. Затова и отидох в Индиън Уелс, което може би в този момент регистрирам като неточност ", сподели той.

Димитров се нядява да играе на професионално равнище и след 10 години.

" По принцип се виждам на корта и след 10 години, само че не знаеш какво може да се случи с теб. Но би трябвало да намеря причина за какво да продължа да играя, като стигна 33-34. Надявам се тялото ми да разрешава да не преставам и след 10 години. Аз от тъкмо толкоз години съм в Тура и единствено тази година пропуснах повече време (заради контузията), само че в никакъв случай не си застрахован ", сподели той.

Димитров се прибира в родния си Хасково, където през днешния ден следобяд от 15.00 часа ще изнесе открит урок за деца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР