Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров бе разочарован

...
Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров бе разочарован
Коментари Харесай

Григор: Според мен отново съм на правилния път

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров бе отчаян след провалянето от Стан Вавринка с 0:3 сета на "Ролан Гарос ", само че показа, че съгласно него още веднъж е на верния път.

"Не знам какво да кажа. Имах шансове, само че имам възприятието, че всичко бе против мен в последните два дни. Като цяло и той игра един от най-хубавите си мачове. Говорихме си с него в този момент в съблекалнята. Ако продължи да играе в същия дух не знам кой би го спрял. Особено с този треньор сега. Като виждам схемата и тенисистите, с които би трябвало да играе. Физически съм добре. Психически съм добре. Рамото се държа добре, което ме прави още по-щастлив. Продължаваме напред ", разяснява пред NOVA Григор Димитров.

"Вече както споделих 10 години съм в тура. Не единствено с играта, само че и в живота имаш най-различни неща. Последните месеци са толкоз красиви бих споделил. Изцяло, на корта и отвън корта. Опитвам се да насладя и отвън корта. Когато съм по-щастлив отвън корта и намирам верните неща, и верните моменти, това ме кара да се усещам още по-добре на корта. Защо не сега да има един подобен напредък с всеки минал мач да се усещам все по-добре. Дано ", пожела си най-хубавият ни тенисист и продължи:

"Не ми е прелестно сега. Не укривам. Няма смисъл да неистина. Трябваше да е 3:0 за мен, в случай че би трябвало да погледнем действително на нещата, само че тенисът е подобен, че когато имаш двама положителни играчи и една-две точки имат роля. И през днешния ден беше по същия метод. Скъсах ракета по време на тайбрека. Трябваше в подобен миг да последвам себе си и играта си. Знаех, че ще имам опция, 6 равни, още веднъж в тайбрека имах моменти, не се получиха. Контролирах нещата, които мога да управлявам. За останалото нямаше какво друго да направя. "

Попитан дали е мъчно да играеш против противник, който познаваш толкоз добре, Димитров отговори: "И да, и не. Вчера изключително той игра на ръба на риска. Снощи си говорехме с тима. И даже през днешния ден. Той рискува. Просто нямаше какво да направя. Сега идват още по-важни дни съгласно мен. Трябва да помислим по какъв начин да създадем идващите седмици и кои шампионати да играя, както и върху какво да се приготвяме. С тима би трябвало да седнем и да поговорим. Идва тревата. Идват моменти, в които да се усещам по-добре. Също по този начин би трябвало да мина още някои прегледи за рамото. То също ми е на глава, не мога да го отрека. Както споделих, с всеки ден нещата стават по-добре, само че сигурно ми би трябвало още малко време да набера мачове и неизменност. С тези два фактора ще мога по-добре освен да играя, само че и да насочвам друго известие. Отново съм съгласно мен на верния път. Надявам се и идната седмица да съм жив и здрав, и без травми и останалото е единствено работа. Да, продължаваме с екипа както е сега. "

Кореспондент: Петя Желева

Гришо напусна "Ролан Гарос " след трагичната борба с Вавринка

Григор Димитров – Човекът на арената
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР