Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров успя да победи

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров успя да победи
Коментари Харесай

Григор Димитров записа победа в Индиън Уелс

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров съумя да победи без особени усложнения на Мастърса в Индиън Уелс. Димитров се наложи в два сета над малко известния немец Даниел Алтмайер - 6:4, 6:2.

Повече компликации за Григор имаше през първия сет, който вървеше типично за мъжки мач - доста равностойно. По-големият опит и класа на българина обаче му помогнаха да вземе значимите точки и с това да пречупи германеца, а във втория сет към този момент Димитров просто довърши работата.

На собствен сервис Григор имаше 69 % успеваемост при първи начален удар против единствено 51 на 100 за съперника му. Съответно, Димитров завоюва 87% от точките на собствен първи сервис и 71%, когато се играеше на негов втори сервис, до момента в който Алтмайер беше с индикатори 56% и 52%. На ретур българинът имаше голямо преимущество - 31 извоювани точки против единствено 8 за противника му. Димитров осъществя три от шестте си точки за пробив (50%), до момента в който неговият конкурент не съумя да оползотвори нито един от двата брейкпойнта, които се откриха пред него.

Какво още стана в мача и кой е идващият съперник на Григор -
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР