Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще започне участието

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще започне участието
Коментари Харесай

Димитров и Томова срещу американци на старта в Калифорния

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще стартира присъединяване си на първия за годината шампионат от сериите Мастърс 1000 в Индиан Уелс, Калифорния, против американеца Томи Пол, отреди тегленият чоп за конкуренцията.

Българинът доближи предходната година до полуфиналите в калифорнийската пустиня, където отпадна от бъдещия първенец Камерън Нори от Англия. Григор и Пол имат два мача между тях, в които си разделиха по един триумф – американецът, под номер 39 в света, надделя нашия тенисист в петсетов трилър на Аустрелиън Оупън през 2020, а малко по-късно същата година Димитров се реваншира за провалянето с чист триумф на Ю Ес Оупън. При победа над Пол, 30-годишният хасковлия ще играе с третия в света Александър Зверев от Германия, който почива в първи кръг като подложен в главната скица.

Номер 1 в схемата Данийл Медведев от Русия ще взе участие в конкуренцията, откакто на тенисистите от Русия и Беларус бе неразрешено да вземат участие в отборни шампионати, само че не и в тези на сингъл. Той почива в първи кръг, а във втори чака Алексей Попирин от Съединени американски щати или квалификант.

Новак Джокович, някогашният номер 1 в света, който бе депортиран от Австралия през януари, попадна в схемата като втори подложен, само че към момента не е ясно дали ще взе участие в шампионата в Калифорния. Сърбинът не е имунизиран против ковид, като от уредниците на Индиан Уелс оповестиха, че поддържат връзка с щаба му, с цел да схванат дали той въпреки всичко ще бъде позволен до присъединяване в конкуренцията.

Шампионът на Аустрелиън Оупън и Акапулко Рафаел Надал е четвърти в схемата и евентуално ще срещне представителя на домакините Себастиан Корда в първия си мач от съревнованието. Стефанос Циципас, пети в схемата, почива в първи кръг, а във втори чака спечелилия от двойката Хуан Мануел Черундоло от Аржентина и получилия „ уайлд кард “ американец Джак Сок. Действащият първенец Камерън Нори ще стартира отбраната на купата си против испанеца Педро Мартинес или квалификант.

При дамите, първата ни ракета Виктория Томова ще се изправи против американката Клеър Лу в първи кръг на мощния шампионат от WTA 1000 в Индиан Уелс, Съединени американски щати.

Вики доближи до главната скица на шампионат от сходна категория в тениса за първи път в своята кариера, откакто преодоля 96-та в света Астра Шарма от Австралия с 6-4, 6-1. Томова и Лу нямат мачове между тях досега, а победителката от срещата им ще играе с 16-та в схемата представителка на домакините Коко Гоф.

Световната номер 1 при дамите Ашли Барти от Австралия отхвърли присъединяване в съревнованието, защото не е задоволително готова за офанзива на купата. Тя в началото бе сменена в главната скица на шампионата от чехкинята Барбора Крейчикова, която обаче също се отдръпна заради контузия на ръката. Така, на нейно място попадна французойката Ализе Корне, 33-а сложена, която почива в първи кръг и ще играе с една всред сънародничката си Хармони Тан или Ребека Петершон от Швеция. Мястото на Корне в шампионата пък е заето от квалификантка. Втората в схемата Арина Сабаленка от Беларус почива в първи кръг, а във втори ще играе с победителката от Кейти Боултър (Великобритания) и Жасмин Паолини (Италия).

Третата Ига Швьонтек от Полша ще играе една всред французойката Клара Бюрел и Анхелина Калинина от Украйна. Анет Контавейт, която е четвърта сложена, ще срещне словачката Кристина Кучова или румънката Елена-Габриела Русе. Шампионката от предходната година Паула Бадоса от Испания, която е пета в схемата, ще играе с Хедър Уотсън (Великобритания) или чехкинята Тереза Мартинцова в спор за място в трети кръг.

Най-интригуващият конфликт при дамите от първи кръг на конкуренцията опълчва представителката на домакините Слоун Стивънс и четиркратната шампионка от Големия Шлем Наоми Осака. Индиан Уелс 2022 продължава до 20 март. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР