Първата ни ракета при жените Виктория Томова си намери нови

...
Първата ни ракета при жените Виктория Томова си намери нови
Коментари Харесай

Вики Томова се сприятели с крокодил

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова си откри нови другари в Австралия. Най-добрата българска тенисистка, която завърши присъединяване си в първия за годината шампионат от Големия шлем още на старта на главната скица, разгласява любопитни фотоси в “Инстаграм”.

На едната от тях Вики държи в ръцете си малко крокодилче, а на другата се усмихва до бебе кенгуру. " Срещнах някои нови другари тук в Австралия ", написа тя в обществената мрежа.

A post shared by Viktoriya Tomova (@viktoriyatomova) on Jan 16, 2018 at 10:08pm PST

Преди седмица Виктория, която сега е 139-а в международната класация, изигра първия си мач в съществена скица на шампионат от Големия шлем. След като четири пъти тя загуби в третия кръг на квалификациите, този път тя имаше шанс и влезе в схемата на Australian Open като " щастлива губеща ". Томова позволи тежка загуба от американката Никол Гибс, само че стана първата българка с дебют в Големия шлем от 2006 година, когато Цветана Пиронкова направи това и то още веднъж в Австралия. Миналата година Вики игра за първи път в съществена скица на шампионат на WTA, като съумя да запише и първата си победа на това равнище.

За 2018 година тя още веднъж ще получи финансова поддръжка от Фонда за развиване на шампионатите от Големия шлем. Програмата е финансирана от уредниците на четирите най-престижни шампионати в тениса и се управлява от ITF. Тя цели да подкрепя надарени тенисисти, които имат капацитет за развиване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР