Първата ни ракета при дамите Виктория Томова загуби с 3:6,

...
Първата ни ракета при дамите Виктория Томова загуби с 3:6,
Коментари Харесай

Томова преклони глава пред Кристина Плишкова

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова загуби с 3:6, 4:6 от сестрата на Каролина Плишкова - Кристина, в мач от първия кръг на шампионата на трева в Бирмингам. Томова преодоля квалификациите и откри място в главната скица, а съперничката й също потегли от пресявките.

Любопитно за отбелязване е, че Кристина Плишкова ще играе във втория кръг против самата Каролина Плишкова. Поставената под №3 чехкиня, която пък взе “уайлд кард”, с цел да се включи в шампионата, се оправи на старта с румънката Михаела Бузарнеску с 6:3, 6:4.

Също както и Томова, Кристина Плишкова е отвън Топ 100 на ранглистата на WTA, само че е много по-напред от софиянката. Чехкинята е №112, със 78 позиции пред българката.
Томова стартира добре мача и даже имаше опция да осъществя първия пробив в мача в петия гейм. При 2:2 българката имаше два следващи брейкпойнта при 15:40, само че не съумя да се възползва. Плишкова освен избави подаването си, само че и незабавно по-късно направи пробив, който затвърди с гейм на нула за задатък от 5:2. С 6:3 чехкинята затвори първия сет.

Във втората част нямаше точки за пробив в първите осем гейма, само че гуляй 4:4 още веднъж Плишкова направи брейк. С помощта на своя сервис по-късно тя постави точка на разногласието и си обезпечи среща със сестра си, някогашната №1 в света Каролина Плишкова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР