Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова трябва да благодари

...
Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова трябва да благодари
Коментари Харесай

Сесил спаси статута на Пиронкова на първа ракета

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова би трябвало да благодари на Сесил Каратанчева за това, че резервира статута си на номер 1 измежду българките.

Цвети загуби в решаващия втори кръг от квалификациите на шампионата на трева в британския град Ийстбърн с награден фонд 819 хиляди $.

Тя претърпя проваляне от поставената под номер 3 в пресявките Лара Аруабарена Весино с 6:3, 2:6, 2:6 след към два часа на корта.

Пиронкова въпреки всичко проработи 1876 $ и 13 точки за международната класация, в която заема 151-ото място сега с 367 точки.

Основната й съперничка за номер 1 измежду българките Елица Костова, която е 153-а с 363 точки, пък пропусна златен късмет да я подмине, откакто загуби от Сесил Каратанчева в 1/4-финалите на шампионата по тенис на червени кортове в полската столица Варшава с награден фонд 25 хиляди $ и гостолюбие.

Поставената под номер 5 Каратанчева отстрани Костова с 5:7, 6:2, 6:4 след съвсем три часа игра.

Сесил си обезпечи 22 точки за международната класация и 1144 $, а за място на финала ще се изправи против номер 8 Олга Янчук (Украйна). За Костова останаха 11 точки и 654 $. При триумф Елица сигурно подминаваше Пиронкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР