Първата ни ракета Григор Димитров стартира летящо на турнира във

...
Първата ни ракета Григор Димитров стартира летящо на турнира във
Коментари Харесай

Григор Димитров показа характер и класа и надделя над Хачанов

Първата ни ракета Григор Димитров започва летящо на шампионата във Виена. Най-добрият ни тенисист победи в два сета със 7:6 (6), 6:3 руснака Карен Хачанов. Българинът сподели солидна игра, като първият сет бе по-оспорван, само че във втория не остави подозрения кой е по-добрият на корта.
Димитров приключи дуела с 5 аса и 82 % извоювани точки на първи сервис. По този метод Григор се класира за втория кръг на шампионата, където ще се изправи против третия подложен Стефанос Циципас или германеца Ян-Ленард Щруф, които се изправят един против различен в сряда.
Подробности за развиването на дуела.
ПЪРВИ СЕТ
Двубоят стартира равностойно, като и двамата завоюваха първите си подавания за 1:1. Благодарение на положителните сервиси и бързите геймове сетът влезе в тайбрек, който да реши всичко.
В него Григор бързо дръпна с 3:0, само че позволи равнене, като на негов сервис поради непредизвикана неточност изпусна мини пробива - 3:3. Въпреки това българинът сподели темперамент и съумя да победи в сета.
ВТОРИ СЕТ
 Григор Димитров с мъчно тестване на следващия ден във Виена Григор Димитров с мъчно тестване на следващия ден във Виена
Първата ни ракета Григор Димитров излиза против руснака Карен Хачанов във вторник от 15 часа на шампионата от сериите ATP 500 във Виена. Дв...
Сетът стартира чудесно за българина. Първото подаване бе взето без проблем от Григор, давайки единствено точка на руснака. Първата ни ракета доближи до ранен пробив, като Хачанов позволи две непредизвикани неточности и двойна неточност, които улесниха задачата на Димитров. В третия гейм Димитров реализира поврат от 15:30 и усили преднината си в сета. До неговият край българинът бе постоянен и изцяло справедливо стигна до крайния триумф.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Мачът от първия кръг сред двамата тенисисти е първи в програмата на надпреварата и ще се изиграе на централния корт.
Това ще бъде първа среща сред тях. Жребият за Григор във Виена не е по никакъв начин лек, като при победа над Хачанов българинът най-вероятно ще играе против Стефанос Циципас, който напълно неотдавна го победи на Ролан Гарос.
Потенциалните последващи противници на Григор могат да бъдат Денис Шаповалов на 1/4-финалите и Новак Джокович на 1/2-финалите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР