Първата ни ракета Григор Димитров ще заеме осма позиция в

...
Първата ни ракета Григор Димитров ще заеме осма позиция в
Коментари Харесай

Григор Димитров остава в топ 8 след Синсинати

Първата ни ракета Григор Димитров ще заеме осма позиция в международната класация по тенис от идната седмица, откакто станаха ясни финалистите в “Мастърс”-а в Синсинати. Както е известно, българинът не можа да отбрани купата си от предходната година и бе спрян на осминафиналите в трагичен дуел с Новак Джокович, който пък ще си оспорва оценката с Роджър Федерер.

Supreme athleticism @GrigorDimitrov takes to the air for an acrobatic smash! #CincyTennis pic.twitter.com/OnonkYifdw
— Tennis TV (@TennisTV) August 17, 2018
Григор загуби 910 точки от актива си за ранглистата и към този момент има 3790 пункта, които му отреждат основното осмо място в класацията на АТР. Давид Гофен само имаше опция да прати българина на девета позиция, само че за задачата трябваше да завоюва купата в Синсинати, а той се отхвърли заради травма в рамото при започване на втория сет в полуфинала си с Федерер.

Осмото място в основно, тъй като дава опция на Димитров да продължава да пропуща първи кръг на “Мастърс”-ите, да не играе с по-високо подложен от себе си до четвъртфиналите и да има относително лесни съперници в началните етапи на шампионатите от “Големия шлем”.
Димитров съвсем несъмнено ще бъде осми подложен на US Open, който е идващият шампионат в програмата му и стартира на 27 август.

В топ 10 има няколко промени след “Мастърс”-а в Синсинати - Джокович към този момент е седми, а при купа ще се изравни по точки с шестия Марин Чилич, до момента в който Кевин Андерсън скочи до петата позиция. Доминик Тийм се свлече до девето място, а десети към този момент е Гофен, изпреварил Джон Иснър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР